Hop til hovedindholdet

Dykkerklubben Poseidon-Als

Klubtur til Langeland


Dato og tid

Fredag d. 16. august 2024 kl. 06:00 til søndag d. 18. august 2024 kl. 18:30

Tilmeldingsfrist

Lørdag d. 1. juni 2024 kl. 23:00

Sted

Dykkerklubben Poseidon-Als, Færgevej 68, Hardeshøj, 6430 Nordborg Dykkerklubben Poseidon-Als
Færgevej 68, Hardeshøj
6430 Nordborg

Klubtur til Langeland


Arrangementsbeskrivelse

Klubtur til Langeland d. 16-18 august 2024 For flaske & snorkeldykkere

 

 

I weekenden fredag d. 16 august – Søndag d. 18 august laver vi en klubtur til Langeland.

Denne tur er for alle! Uanset hvilket certifikat man har! Det vil sige at både snorkel & flaskedykkere kan deltage.

 

Hvor skal vi bo?

Vi skal bo på Færgegårdens Camping ved Spodsbjerg på Langeland. Campingpladsen ligger perfekt, ned til havnen, hvor der også er den dykkerkompressor.

Der er to typer overnatning, enten i Hytte eller telt. Hvis man ønsker at bo i Hytte, bor man i en 6 personers hytte med eget bad og toilet. Man kan også vælge at bo i telt, her skal man selv medbringe teltet med tilbehør.

Hvordan er vores Camp ?

Campingpladsen stiller også et fælleslokale til rådighed for os, sådan så vi har et lokale hvor vi alle kan samles I.

Ved siden af hytterne er der en græsplæne, hvor vi sætter det store klubtelt op, sådan så vi kan have alt udstyr hængende der.

Bådene ligger i havnen, alt efter hvor mange der er med tage vi 2-3 både med. Den store klubbåd, vores røde 4,5m og så kan vi låne svømmeklubbens båd.

Campingpladsen har en kompressor som kan fylde til 232bar.

Hvad skal vi spise ?

Vi bestiller som altid forplejning fra vores gode slagter, sådan så der er morgen, middags og aftensmad.

Hvor skal vi dykke?

Der er mange dykkermuligheder på Langeland, hvor der er dyk for alle, både fra land & båd. Det betyder at vi både kan lave dyk for snorkeldykkere og flaskedykkere. Alt efter hvor mange vi er, kommer vi til at lave 2 grupper, sådan så der er ture for dem der vil ud på båd dyk, og dem der vil dykke fra stranden. Kort sagt er dykkerstederne på Langeland helt unikke, omend du er snorkeldykker eller flaske dykker, der er noget for alle.

 

 

 

 

Stranddyk:

Keldsnor Fyr, her er der en spændene bund med mange sten og fisk. Dybde max 6m – Bredbjergvraget (Kobbernaglevraget), Dette er et lille vrag fra 1800-1900 tallet, som ligger 75m fra land. Vraget ligger på lavt vand, så dette er et spændene dyk for alle. Ud over vraget er der meget liv omkring vraget. Max dybde 5m. – Ristinge Hale, dette er et stenrev som går over 1km ud fra kysten, hvor der er rigtigt meget liv. Det bliver kun langsomt dybere og med en max dybde på 5m. kan alle være med.

Båddyk:

Bombefly fra andenverdenskrig – Rotterdam 24-29m. længe 45m – M36 70-100m langt dybde 19-27m - Dr.Eichelbaum, 53m lang dybde 23-27m. – Augustenborg, 25m lang dybde 13-15m. – Island, dybde 16-23m. – Og mange mange flere.

Hvor mange dyk kan vi nå ?

Fredag 2 dyk – Lørdag 2 dykkersteder – Søndag 1 dyk  

Hvordan kommer vi der over ?

Vi arrangere fælleskørsel fra klubben, her tager vi Fynshav-Bøjden færgen. Alt udstyr pakkes i trailere.

Hvilket udstyr skal jeg have med ?

Du skal som udgangspunkt have dit personlige dykkerudstyr med, husk også en lygte hvis du skal på vrag eller natdyk. Hvis du ønsker at komme på båddyk skal du også have en dekobøje med. Hvis du dykker fra stranden, vil det også være godt med en dykkerbøje, så ved sikkerhedsbåden altid hvor du er.

Hvis du skal bo i telt, skal du også huske et telt og de ting du skal bruge til at sove med, plus dit personlige service.

Hvilket klub udstyr kommer der med ?

Vi tager det store telt med, sådan så alt udstyr kan hænge til tørre. Ud over det tager vi begge både med, hvis der er mange tilmeldinger, låner vi en ekstra båd af svømmeklubben. VI har også førstehjælpsudstyr, VHF radioer og LTE terminaler med. Der er også mulighed for at medbringe den store iltflaske og en booster til NITROX.

Hvordan er sikkerheden på turen ?

Vi har et hold af CMAS3 dykkere (Divemasters), CMAS 2 dykkerinstruktører, CMAS Snorkeldykker instruktører og Kystlivreddere som står for at dykningen bliver afviklet sikkert og forsvarligt. Ved begge grupper er der komplet førstehjælpsudstyr med hjertestarter. Vi har altid en sikkerhedsbåd i vandet på stranddykkene, sådan så vi kan komme hurtigt ud, hvis der skulle opstå problemer.  Vi dykker efter makkerprincippet, sådan så der minimum dykkes i grupper på 2 personer. Der vil altid være en dykkerleder og en redningsdykker / livredder som holder øje. Vi sammensætter også holdene efter erfaring.

Hvornår skal vi afsted ?

Vi pakker alt udstyr dagen før, sådan så vi er klar til at køre om fredagen. Vi tager færgen fra Fynshav kl. 06.00 om fredagen, så er vi ca. fremme ved campingpladsen kl. 10.00 sådan så vi kan nå et dyk om fredagen.  Om søndagen skal vi med færgen kl. 17.00 Det betyder vi skal køre fra Langeland kl. 15.30 Det passer med at vi kan nå 1 – 2 dyk om søndagen.

Hvad koster det og hvor tilmelder jeg mig ?

Pris overnatning i hytte: 

Pris for juniorer / forældre i hytte: 600kr. 

Pris for voksen dykker i hytte 1200kr.

 

Pris overnatning i telt: 

Junior / Snorkeldykkere / forældre: 400kr. 

Voksen dykker: 1000kr. 

Pris for telt: telt plads pr. overnatning 50kr. Pris pr. person i telt: 100kr. 

Man afrenger selv telt prisen på campingpladsen. 

Der er også mulighed for 2 personers hytte, disse koster 600kr. pr. overnatning og kan vælges istedet for teltet, disse skal bestilles ved campingplasen på forhånd, og de har kun et begrænset antal. 

 

Prisen vil være inkluderet overnatning i enten hytte eller telt, kørsel, mad, bådbenzin, luft, og færge.

Der vil være en pris for båddykkere og en pris for snorkeldykkere og junior dykkere, der dykker fra stranden. 

 Vi tager forbehold for evt. pris ændirnger på færge og kørsel, deltager antallet kan også påvirke prisen. Hvis der er et overskud på turen vil det blive udbetalt til deltagerne, ud fra et procent princip. Sådan så man f.eks. får 10% af det man har betalt for truren retur. 

I tilfælde af at turen skulle blive dyrre bliver dette også varslet, men det forventer vi ikke.  

Du skal selvfølgelig være aktiv dykker eller snorkeldykker medlem for at kunne deltage. 

Kørsel 

Vi skal have nogle til at køre der over, bilerne bliver fyldt op med fire personer i hver. Bilerne skal også have en trailer med. Omkostninger til brandstof og færge bliver dækket for de biler som kommer til at indgå i fælleskørslen. 

 

Hilsen

Freddy, Flemming og Thomas

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformation til arrangør

Dykkerklubben Poseidon-Als
Tlf: +45 21646766
kontakt@poseidon-als.dk

Kontaktinformation til arrangør

Dykkerklubben Poseidon-Als
Tlf: +45 21646766
kontakt@poseidon-als.dk